L'hospital de Figueres ha habilitat un espai de prealta per a pacients que tenen l'alta però que no poden marxar del centre -i que fins ara s'esperaven a la seva habitació-. L'objectiu és alliberar llits i habitacions per agilitzar els ingressos de persones procedents d'urgències i del bloc quirúrgic. L'espai, una estança amb sis butaques, s'ubica a la planta d'hospitalització quirúrgica i funciona d'11 del matí a 17 hores sota l'atenció d'una auxiliar d'infermeria. Només en podran fer ús els pacients adults i que no tinguin dificultats per estar asseguts. No s'hi inclouen les persones en període d'aïllament per malaltia contagiosa (com la covid-19) o en fase de desorientació.

La mesura s'afegeix a les que el centre va impulsar la setmana passada per aconseguir que l'hospital disposin del màxim de llits disponibles per fer front a la segona onada de la pandèmia.

Actualment, l'hospital té 44 pacients ingressats, una xifra que s'acosta a la que es va registrar durant el pic de la pandèmia.

Reducció de l'horari de visites

A més i davant l'augment dels casos, a partir d'aquest dimecres es restringeix l'horari de visita del pacient ingressat a una hora diària en la franja de matí, enlloc de les dues hores permeses fins ara. A partir d'aleshores, l'horari de visita serà de les 13 a les 14 hores.