Roses ha incorporat la recollida de les restes de fracció orgànica, la qual cosa permetrà la transformació d'aquests residus en adob.

A partir del 2 de novembre els carrers tindran un nou contenidor (el marró) per dipositar-hi les restes orgàniques.

En paral·lel, l'Ajuntament posarà en marxa una campanya informativa adreçada a la ciutadania per oferir tota la informació necessària sobre la posada en marxa de la nova recollida, què cal dipositar en els nous contenidors i per distribuir kits de reciclatge d'orgànica.

Un punt informatiu itinerant recorrerà els carrers de Roses, tant del centre de la població com de les urbanitzacions. Al llarg del dia, dos informadors explicaran com reciclar l'orgànica als veïns que s'apropin a l'estand, a més d'entregar-los un cubell airejat de 10 litres, un paquet de 10 bosses biodegradables i un tríptic informatiu del nou servei. En aquest enllaç podeu consultar on s'instal·larà el punt informatiu cada dia.

Amb la implementació de la recollida dels residus orgànics al municipi, l'Ajuntament inicia una de les accions principals acordades en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), on es descriuen els compromisos municipals per a la reducció de l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle per als propers anys.