Desenes de firaires bloquegen des de dos quarts de deu del matí els accessos d'entrada i sortida de l'autopista al Voló, a la Catalunya del Nord. Diversos camions impedeixen l'accés de vehicles a banda i banda per denunciar la suspensió de les fires decretada pel govern francès per contenir l'expansió de la covid-19. Reclamen poder "treballar" i critiquen que s'han suspès aquest tipus d'esdeveniments i, en canvi, "els parcs d'atraccions poden obrir". Els firaires de Perpinyà denuncien, sobretot, l'anul—lació de la Fira de Sant Martí. El president de la república francesa,

Emmanuel Macron, ha decretat un nou confinament a França a partir de divendres, tot i que mantindrà les fronteres europees obertes.

"Volem treballar tranquil—lament", assegura el representant sindical Gueglio. Els firaires han tancat aquest matí l'autopista al Voló, a la Catalunya del Nord, com a protesta per la suspensió de les fires decretada pel govern francès fa unes setmanes. En concret, a Perpinyà denuncien que s'ha suspès la fira de Sant Martí i demanen tenir el mateix tracte que els parcs d'atraccions.

A dos quarts de deu del matí desenes de camions i centenars de firaires s'han concentrat en aquest punt, a banda i banda de l'autopista bloquejant els accessos. Cap a les onze del matí, però, han començat a permetre durant uns minuts el pas en direcció França d'alguns vehicles.

Cap a tres quarts de dotze, els firaires han aixecat les restriccions i s'ha reprès la circulació en els dos sentits. Segons el rotatiu l'Independant, els manifestants s'han desplaçat per bloquejar el peatge de Perpinyà Nord.