El Grup Iris ha reformulat la Cursa de la Dona de Figueres. En temps de pandèmia, enguany no podrem veure la marea rosa pels carrers de la capital altempordanesa. Serà una edició en format virtual en la qual els organitzadors apel·len a la solidaritat dels participants per fer les seves donacions. El termini per fer-les s'ha allargat fins a finals de novembre. Es tracta de promoure la solidaritat i augmentar els "granets de sorra" que forment el motor econòmic de l'entitat.

En una entrevista al setmanari l'Empordà, Lídia Albert i Riera, presidenta del Grup Iris, explica tot i que no es farà la cursa presencial, és vital l'aportació econòmica de les participants: "De tu depèn que moltes persones que estan patint aquesta malaltia puguin continuar amb els seus tractaments".

"Ens agradaria arribar a les quantitats d'altres anys, seria una prova que la solidaritat continua viva, tot i la Covid. Aquests nou o deu euros ajuden una persona que ho passa molt malament, que passa un procés de càncer. Hi ha una part on la sanitat no arriba, que és on intentem arribar nosaltres. Donem la samarreta a canvi d'aquest granet de sorra", afegeix.