La Guàrdia Civil ha descobert i comissat 123 quilos d'haixix i uns 130 de Guàrdia Civilmarihuana de dos vehicles a la Jonquera.

A més ha detingut els dos conductors, dos ciutadans alemanys, per presumpte tràfic de drogues.

La primera actuació, que van portar a terme components de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera es remunta quan passava un quart d'hora de la mitjanit del 29 d'octubre.

Els agents van fer aturar un camió de petit tonatge quan circulava per l'AP-7. Un vehicle amb matrícula d'Alemanya i on anava una sola persona.

Un cop identificat el conductor, els agents van procedir a inspeccionar la part posterior del camió. Els policies van sospitar que la part baixa de la caixa del camió podia estar manipulada. Per aquest motiu, van fer un escorcoll més minuciós i van descobrir que en un doble fons hi havia 119 paquets al buit d'una substància que va donar positiu a la marihuana. En total hi havia 129,8 quilos.

Per tot això, van arrestar a F.H. de nacionalitat alemanya i 54 anys per un suposat delicte contra la salut pública.

El segon comís de droga també el van fer agents de la mateixa unitat. Va ser dos dies després però cap a les cinc de la tarda i també durant un control fiscal a l'AP-7 en direcció França.

En aquest cas, van aturar un monovolum també amb matrícula d'Alemanya. Després d'identificar-ne el conductor van veure un fet molt sospitós: tant els baixos dels seients de la part posterior de l'automòbil, com el terra del maleter havien estat manipulats.

En accedir-hi van trobar-hi dobles fons, que contenien 119 paquets al buit d'una substància que va donar positiu a narcotest amb d'haixix. En total, després de pesar la substància va donar 123 quilos.

Davant les evidències, els agents van arrestar el conductor i únic ocupant va ser detingut per un suposat delicte contra la salut pública.

D'ambdues actuacions, els policies van instruir diligències que van ser lliurades juntament amb els detinguts i les substàncies al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.