El govern de Figueres (ERC,PSC, Guanyem, Canviem) està estudiant perquè cap empresa ha optat la construcció del tercer pavelló, una obra amb un pressupost de 5,8 milions d'euros. Junts per Figueres demana que es torni a obrir concurs. El govern estudia si es fa així revisant el plec de clàusules o bé s'opta per la via negociada tal com permet la llei. Estava previst que estigués acabat el 2020.

El regidor de Junts, Jordi Masquef, va posar de manifest al darrer ple que havien parlat «amb alguna de les empreses que volien presentar-se a la licitació» i demanava al govern que torni a treure a concurs la construcció del pavelló «en condicions de pública concurrència». Segons Masquef, després d'haver parlat amb les empreses entenen que «si els plecs tècnics es milloren lleugerament hi podrà haver pública concurrència».

El regidor ho demana perquè després de quedar desert la llei de contractació permet un procediment negociat.

L'alcaldessa, Agnès Lladó, va admetre que aquest és el següent pas però que estan estudiant el plec de condicions per saber perquè cap empresa va «veure's capaç de fer front a les obres del pavelló». I va afegir que «a ningú se li escapa que quan un projecte es redacta el 2017, l'any 2020 molt probablement els preus dels materials són uns altres».

«El que haurien de ser capaços de preveure és en què es pot millorar aquest projecte perquè les empreses es vegin capaces de portar-lo a terme», va dir.

El govern encara no ha pres la decisió, segons ha informat a Diari de Girona, i està estudiant si es fa per la via negociada o un nou concurs.

Per a 300 espectadors

L'equipament del pavelló es construirà a l'Olivar Gran i ha de resoldre el dèficit d'instal·lacions esportives. El nou equipament tindrà una superfície de 5.000 m2 i 3 pistes amb una capacitat de 4.000 persones i 300 espectadors.