La seu territorial d'Òmnium de l'Alt Empordà ha realitzat dues donacions de 1.000 euros a les associacions La Xarxa i Càritas Alt Empordà interior. Les dues són associacions que han treballat durant la pandèmia per ajudar en l'alimentació famílies sense recursos. La Xarxa de suport mutu de l'Alt Empordà és una entitat sorgida durant la pandèmia, encarada sobretot als repartiments d'aliments a famílies necessitades.

La donació es fa amb motiu de «la gran tasca que han fet en el context de crisi social per la covid-19», que va colpejar fortament els municipis alt-empordanesos. L'atur a les comarques gironines ha pujat un 30% i això ha afectat especialment comarques com l'Alt Empordà, on el turisme i la restauració tenen molt de pes. A la comarca moltes famílies estan patint problemes econòmics.

L'entitat alerta que «ara més que mai cal impulsar eines que ens ajudin a erradicar la pobresa i l'exclusió social». En aquest sentit, Lliures és un dels projectes que està impulsant Òmnium Cultural. «És un projecte impulsat per Coop 57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social) des de l'any 2016 per tal de construir un fons econòmic i social estable amb el qual donar suport econòmic, tècnic i comunitari a projectes socials innovadors», tal com explica Eduard Cebrià, president de l'entitat.