La Fundació Oscobe ha signat un conveni de col·laboració el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i un altre amb la Unió d'Empresaris de la Construcció i el Consell Comarcal de l'Alt Empordàs en el marc del programa Incorpora de la Fundació «la Caixa». I les dues entitats i l'ens comarcal han creat un compromís a tres bandes per fomentar la formació i la inserció laboral en el món de la construcció. Se'ls forma en allò que requereixen les empreses per tal que puguin entrar ràpidament al món laboral.

La primera acció de col·laboració conjunta ha estat el disseny i execució de la formació per treballar en el sector de la construcció.

Es tracta d'una formació bàsica del sector de la construcció, alhora que es potencien les seves competències transversals, han informat. També s'han fet pràctiques no laborals en empreses del sector de la comarca, posant en pràctica en un entorn real tot allò après i que representa un trampolí vers la seva posterior inserció laboral.

Per portar a terme l'acció formativa el Consell ha facilitat els espais. També ha col·laborat en la difusió activa del curs, en la derivació de joves interessats, i en el suport i seguiment global de la formació.

La Unió d'Empresaris de la Construcció ha facilitat la col·laboració activa de les empreses associades de la comarca, que han participat com a empreses col·laboradores en la formació tècnica i de prevenció de riscos laboral, així com acollint els participants en les pràctiques no laborals.

Per la seva part, la Fundació Oscobe ha liderat aquesta acció formativa fent tot l'acompanyament i acció tutorial als participants, assumint també la formació en competències transversals i coordinant les pràctiques no laborals.

Els participants del curs estan en fase de formació tècnica i pràctiques no laborals, i ja han finalitzat la formació en competències transversals. De moment ja s'ha generat una inserció, en una de les empreses col·laboradores, i la previsió és que se'n produeixin més.

Formació a mida

Per Laura Maynegra, directora del centre laboral de la Fundació OSCOBE, «part de la clau de l'èxit d'aquesta acció formativa és la possibilitat de fer-la a mida i personalitzada, responent a les necessitats formatives del sector de la construcció de la comarca» i així incrementar les possibilitats de trobar feina.

Per al president de la Unió d'Empresaris de la Construcció, Esteve Freixas, «la col·laboració amb la Fundació OSCOBE ens ajuda a promoure els nostres oficis i a potenciar la capacitació per donar una millor resposta a les necessitats de contractació de les empreses».

D'altra banda, la presidenta del Consell, Sònia Martínez, amb «la col·laboració publicoprivada ens permet promoure la responsabilitat social de les empreses amb la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat, una de les nostres prioritats, especialment en aquest temps de crisi».