L'entitat Iaeden demanat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que garanteixi la plantilla del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà i que als futurs pressupostos prevegi una ampliació de la plantilla per poder fer front a l 'elevadat volum de feina que tenen.

L'entitat fa aquestes peticions aprofitant que el conseller visita avui el centre de fauna. La visita s'ha convocat dues setmanes després que s'anul·lés una trobada amb totes les persones i institucions que van participar i van fer possible la salvaguarda del Centre. L'entitat creu que s'ha d'agrair a tot aquell que va participar activament i econòmicament en què això fos possible.

L'entitat va liderar la campanya perquè no tanqués l’únic Centre de Fauna Salvatge de comarques gironines. "Vam tenir la sort que ràpidament diverses organitzacions i administracions públiques ens van donar suport. Volem agrair a la Diputació de Girona, a l’Associació de càmpings de Sant Pere Pescador, a la Fundació Elsa Peretti i a la Fundació Alchimia el suport econòmic que van donar per mantenir la plantilla del Centre de Fauna durant tres anys", manifesta l'entitat.

També van ser ells els responsables de finançar i executar la primera fase del nou centre de fauna. "A partir de llavors, la Generalitat va tornar a fer-se’n càrrec de la plantilla i va executar les obres de la segona fase. 2", constata l'entitat.

Per això els hauria sorprès la visita sense comptar amb la resta de persones implicades. I manifesten que "suposem que la visita que fa el conseller servirà, a més, per conèixer la situació i estat del Centre de Fauna".

Una de les qüestions prioritàries és que es "revisi les condicions laborals de la plantilla per garantir, com a mínim, el manteniment de l’equip actual (responsable, veterinària i rehabilitador) I alhora sol·licitar que amb l’increment de pressupostos previstos per l’any vinent, a causa de la recaptació de l’impost d’emissions de CO2, s’ampliï el personal per donar cobertura a tot l’increment de feina anual per l’augment del nombre d’ingressos de fauna ferida al Centre de Fauna".

El centre té sovint un alt volum de feina que es cobreix gràcies a voluntaris.

Finalment, demanen replantejar la carretera que la Generalitat é prevista que connectaria la GI-643 amb «l'empalme» d'abans d'Ullà i comptarà amb un viaducte de 985 metres que tindrà un vial per a vianants i bicicletes, aparcaments, i un mirador del Baix Ter.

Suposa per Iaeden "el trencament un hàbitat agrari de singular interès per la proximitat al Parc Natural del Montgrí". Li demanen "que implementi una política de mobilitat que tingui en consideració el paisatge, la pagesia i la biodiversitat associada al Parc Natural del Montgri" perquè "de ben segur que la fauna que arriba al Centre de Fauna, a guarir-se, ho agrairà".