La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament ha aprovat una proposta de resolució dels comuns que insta a aturar l'aeròdrom projectat a l'Escala.

Segons Catalunya En Comú Podem, la proposta ha comptat amb el vot el contra de JxCat. Un fet que, segons el portaveu de la formació a la comissió, David Cid, «demostra una vegada més que el projecte del conseller Damià Calvet i la seva formació no té res a veure amb la construcció d'una agenda verda i de lluita contra el canvi climàtic». Pels comuns, el projecte de Territori està basat en «les infraestructures i el negoci pel negoci».

La proposta, que la formació va registrar el mes d'agost passat, demanava retirar el projecte pel «fort impacte ambiental» ja que es projecta a tocar del Parc Natural del Montgrí i dels Aiguamolls.

La veu d'alarma la van donar els ecologistes de Salvem l'Empordà i el Fòrum l'Escala-Empúries. L'Ajuntament, per la seva banda, va manifestar que el projecte estava en una fase molt inicial i en mans de la Generalitat però que, d'entrada, creien que aquesta activitat no s'esqueia en aquest indret.

Al setembre, la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural va emetre un informe en què apuntava que els terrenys on es projecta tenen una «important sensibilitat ambiental» i demanaven que es proposessin altres ubicacions.