La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament ha aprovat una proposta de resolució dels comuns que insta a aturar l'aeròdrom projectat a l'Escala (Alt Empordà). Segons Catalunya En Comú Podem (CatECP), la proposta ha comptat amb el vot el contra de JxCat. Un fet que, segons el portaveu de la formació a la comissió, David Cid, "demostra una vegada més que el projecte del conseller Damià Calvet i la seva formació no té res a veure amb la construcció d'una agenda verda i de lluita contra el canvi climàtic". Pels comuns, el projecte de Territori està basat en "les infraestructures i el negoci pel negoci".

La proposta, que la formació va registrar el mes d'agost passat, demanava retirar el projecte pel "fort impacte ambiental" ja que es projecta a tocar del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

La veu d'alarma la van donar els ecologistes de Salvem l'Empordà i el Fòrum l'Escala-Empúries, que a l'estiu van endegar una campanya en contra de la seva construcció i i van demanar que es retirés. L'Ajuntament, per la seva banda, va manifestar que el projecte estava en una fase molt inicial i en mans de la Generalitat però que, d'entrada, creien que aquesta activitat no s'esqueia en aquest indret.

Salvem va entregar fins a 1.500 signatures en contra de l'aeròdrom a l'Ajuntament i, a principis de setembre, la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat va emetre un informe en què apuntava que els terrenys on es projecta tenen una "important sensibilitat ambiental". Des de Polítiques Ambientals i Medi Ambient es demanava que s'estudiessin altres ubicacions, ja que en els terrenys proposats es podrien generar "impactes ambientals moderats o severs".

Els comuns celebren l'aprovació de la proposta que consideren "absolutament innecessària". Preveia, insisteixen, unes 6.000 operacions anuals, 60 al dia durant els mesos d'estiu, un aparcament per a 57 cotxes i una casa-club de 460 metres quadrats.