12 de novembre de 2020
12.11.2020
Diari de Girona

Roses crearà un parc d'aventura de 4000 metres quadrats

L'espai a la plaça de la Victòria Catalana comptarà amb jocs infantils com tirolina o tobogans per a nens de 6 a 12 anys . El projecte ha estat la proposta guanyadora del procés de Pressupostos Participatius per a aquest any

12.11.2020 | 13:17
El model d'uns dels jocs que s'instal·laran.

L'Ajuntament de Roses crearà un parc multiaventura de quatre mil metres quadrats a la plaça de la Victòria Catalana amb jocs infantils per a infants de 6 a 12 anys.

El projecte ha estat la proposta guanyadora del procés dels Pressupostos Participatius per a aquest any.

S'invertirà 300.000 euros per a adequar un espai on hi haurà tirolina, tobogans i altres elements lúdics.

La creació d'un nou parc multi-aventura a Roses va ser el projecte més votat dels 20 finalistes que arribaren a la fase final del procés participatiu, després d'una selecció prèvia entre més de 300 propostes presentades.

En el moment actual, el projecte ha estat ja aprovat inicialment i ara es troba en període d'exposició pública. Es pot consultar a la web municipal.

Remodelació de la plaça

El nou espai projectat suposarà la remodelació de la plaça de la Victòria Catalana, creant un gran parc lúdic que inclourà dos espais delimitats: un destinat a jocs per a infants de 3 a 6 anys situat a la part inferior, tocant a la Riera Ginjolers, i una altre de jocs per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys a la zona adjacent al carrer Bernat Desclot.

Les dues zones de joc estaran connectades amb una àmplia rampa.

L'espai destinat a parc de lleure més infantil comptarà amb dos tobogans amb tarima i troncs de pujada, un joc d'habilitat amb troncs i una excavadora per permetre el joc amb el sorral.

Per a edats fins als 12 anys, s'instal·larà una gran tirolina de 30 metres de llargada, una balança circular, un joc d'habilitat amb troncs i un tobogan corbat integrat a la natura.

A més, l'actuació inclourà la instal·lació del mobiliari urbà necessari i una font, així com la substitució de l'enllumenat públic per sistemes de baix consum energètic adaptats als nous usos i espais, i la plantació de noves espècies vegetals.

Urbanísticament, la nova remodelació vertebrarà també la connexió entre l'escola Els Grecs i la zona esportiva del municipi, amb un agradable passeig, lliure de barreres arquitectòniques, a través del nou parc i del pont que travessa la Riera Ginjolers.

Incorpora una nova zona verda i lúdica per complementar la xarxa de parcs infantils i espais lúdics i esportius de què disposa la població, seguint la voluntat manifestada pels mateixos rosincs i rosinques.

La implementació dels Pressupostos Participatius a Roses durant els darrers anys, té per objectiu assentar entre el veïnatge la cultura de participació ciutadana, on siguin les persones que resideixen a la població les què defineixin com volen que sigui Roses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook