13 de novembre de 2020
13.11.2020
Diari de Girona

Figueres crearà un ajut d'urgència directe de 500 euros per als negocis afectats per les restriccions

La mesura preveu beneficiar unes 350 empreses de la ciutat que podran presentar la sol·licitud a finals de novembre

13.11.2020 | 13:20
Figueres crearà un ajut d'urgència directe de 500 euros per als negocis afectats per les restriccions

L'Ajuntament de Figueres crearà un ajut directe de 500 euros per a negocis que han hagut de tancar a causa de les restriccions decretades pel Govern per frenar l'expansió de la covid-19. El consistori ha habilitat una partida d'urgència de 170.000 euros dirigida a establiments de restauració com bars i restaurants, locals d'oci, centres d'estètica i empreses organitzadores d'establiments. L'ajuda, dirigida al pagament de subministraments, complementarà les que facin altres administracions i es preveu que pugui beneficiar uns 350 negocis de la ciutat. Les sol—licituds es podran presentar a finals de novembre i l'ajut es cobrarà abans d'acabar el desembre.

L'actuació s'afegeix a la que es va crear fa un més de 40.000 euros per donar suport a gimnasos centres i estudis de dansa, ioga, pilates, arts marcials i activitats familiars i a la subvenció de 300.000 euros per als establiments que van implementar mesures de seguretat i higiene per prevenir contagis de coronavirus.

D'altra banda, s'ha habilitat una partida de 200.000 euros per fomentar el comerç local a través de vals de 20 euros, que es podran utilitzar durant els mesos de gener i febrer del 2021.

L'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, diu que "en aquesta situació tan complicada" volen estar "al costat de les persones que s'han vist afectades per les mesures i contribuir a que els negocis de la ciutat puguin tirar endavant". En aquest sentit, recorda que el sector serveis representa un 80% de l'estructura econòmica de Figueres i que, per tant, "és vital mantenir el seu dinamisme".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit