El govern de Figueres ha presentat el pressupost de l'any 2021,dotat amb 63.563.541,42 euros, dels quals 8,4 milions es destinaran a inversions. L'alcaldessa, Agnès Lladó, ha defensat que s'han elaborat amb "precisió" i per tal de donar resposta a les problemàtiques actuals fruit de la pandèmia. Així, s'inclou un increment de la despesa social (+15,44%) i del foment a l'ocupació i a la rectivació econòmica de la ciutat (4,77%). El pressupost es portarà a aprovació el proper dimecres 18 de novembre a la tarda.

Els comptes municipals per l'any vinent representen un increment del 6,48% respecte el de l'any passat i les inversions també han patit un augment, que passen de 5,7 milions a 8,4 milions. Segons ha explicat l'alcaldessa, les inversions es finançaran a través d'un crèdit de 7 milions d'euros, subvencions i amb la previsió que es vengui la casa Nouvilas, xifrada en 1,18 milions d'euros. El nou pavelló es torna a endur la major inversió, d'1,5 milions d'euros, i es prioritza també l'escola Carme Guasch (300.000 €), l'adequació de l'espai públic (760.000 euros) o la segona fase de la Casa Natal de Salvador Dalí (768. 400 €).

L'augment del pressupost també inclou un reforç en el capítol 1 de personal per donar resposta a les necessitats dels serveis municipals. Es preveu la contractació de 4 agents de la Guàrdia Urbana, 3 delineants, 1 tècnic de salut, de riscos laborals, i 3 tècnics informàtics.

Una altra de les línies destacades és la despesa en seguretat, que augmenta lleugerament un 1,70% amb la incorporació dels nous agents i la consolidació dels 800.000 euros del pressupost del 2020.

L’alcaldessa defensa que l’augment del pressupost pretén donar resposta a la situació social i econòmica de la ciutat i continuar amb la posada al dia de Figueres en matèria d’equipaments. És per això que els comptes inclouen menys despesa les àrees de festes populars, esports, alcaldia i comunicació. «No sabem què podrem fer ni quan», ha recorda Lladó. «Per tant, destinem els recursos a les necessitats de la ciutat», remarca l’alcaldessa amb la reserva que si calgués es pot utilitzar el romanent de tresoreria.