Figueres serà una de les seus de la Mobile Week Catalunya 2021, la iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) juntament amb la Generalitat amb l'objectiu d'acostar la tecnologia a la ciutadania.

Figueres va presentar candidatura i ha estat una de les 18 seleccionades. La programació de la Mobile Week a Figueres s'organitzarà durant tres dies. El primer dia anirà destinat al públic especialitzat; el segon, per a usuaris, i el tercer es dedicarà a les famílies.

L'esdeveniment arriba a la seva tercera edició i tindrà lloc entre els mesos de maig i juny. Girarà entorn de tres temes: la protecció de la nostra privacitat i dades a internet, les habilitats professionals digitals que demana el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis.

Hub tecnològic

Segons ha informat l'Ajuntament, la participació en la Mobile Week Catalunya s'emmarca en la voluntat del Govern municipal de generar oportunitats en el sector TIC i promoure i potenciar les empreses tecnològiques com ara la creació d'un hub tecnològic al Centre de Formació Integrat Ferran Su­nyer.

A l'organització de la Mobile Week Catalunya s'hi han sumat tres localitats més i l'esdeveniment arribarà l'any vinent a Badalona, Mataró, Terrassa, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Vic, Manresa, Igualada, Centelles, Rupit, Girona, Figueres, Llagostera, Riudellots de la Selva, Lleida, Mollerussa, la Seu d'Urgell i Ribera d'Ebre.

El MWCapital ha recomanat a les diferents ciutats que incloguin propostes híbrides que contemplin activitats en format virtual i presencial, a l'expectativa de com evolucioni la pandèmia, i cadascuna ha presentat un avantprojecte amb un breu plantejament de l'esdeveniment, que durarà entre 1 i 3 dies en cada localitat.