L'Ajuntament de Ventalló ha rebaixat l'IBI un 16% per tal d'ajudar les famílies. L'alcaldessa, Remei Costa, constata que creuen que «des dels ajuntaments és indispensable fer accions»». La resta d'impostos continuaran congelats. La mesura suposarà deixar d'ingressar uns 50.000 euros per una població de 800 habitants.

L'alcaldessa ha explicat que des de l'inici de la pandèmia estaven mirant què podien fer per ajudar. Explica que alguns ajuntaments van actuar de forma molt ràpida i en el seu cas van centrar-se en el tema sanitari al principi.

Ara els ha semblat el moment per prendre mesures i «hem rebaixat l'IBI fins al límit que podíem suportar econòmicament», diu l'alcaldessa, i afegeix que «entenem que amb el que ens ve és poc, però també entenem que des dels ajuntaments és del tot indispensable fer accions».

Com que rebaixar l'impost d'ocupació a la via pública com han fet moltes poblacions no repercutiria gaire a Ventalló, s'ha optat per l'Impost de Béns Immobles. L'alcaldessa remarca que és un esforç important perquè en els darrers anys ja havia estat sotmès a rebaixes per equiparar-se a altres poblacions.

Marató de TV3

Una altra iniciativa en la qual es treballa és en l'elaboració artesanal per part dels veïns de clauers i imans de nevera que es vendran. Els diners obtinguts es destinaran a La Marató de TV3, que aquest any es dedica a la covid-19.