L'Ajuntament de Vilajuïga ha creat una Taula Cívica, un espai de treball entre diversos agents socials del poble que ha de permetre millorar l'incivisme latent que hi ha al municipi des de ja temps i que, en els darrers mesos, s'ha vist accentuat.

La primera trobada va tenir lloc aquesta setmana al Centre Cívic i va comptar amb la directora de l'escola Santiago Ratés, Lluïsa Serra; el president de l'AMPA de l'escola, Toni Montal; la psicòloga i assessora, especialista en infants, adolescents i joves, Sara Malo, i diversos membres de l'equip de govern, entre els quals l'alcalde i dos regidors.

La idea de crear aquest espai és un projecte que l'Ajuntament té sobre la taula des de fa temps i amb la qual ja s'ha anat treballant de forma individualitzada amb diversos agents.

L'Ajuntament ha manifestat la preocupació dels models que segueixen joves i adolescents del municipi, així com les diverses pràctiques incíviques d'altres segments de la població relacionades amb la brutícia, la deixalleria, la tinença d'animals i la contaminació auditiva, entre d'altres. Per això s'ha fet palesa la necessitat de consolidar immediatament el projecte i crear aquest espai de debat i propostes, diuen.Entre totes les persones assistents a la reunió s'ha decidit que caldrà implicar al màxim nombre de persones possibles. És per això que, en primer lloc, s'ha acordat realitzar una enquesta a la població per saber com perceben l'incivisme els veïns i veïnes de Vilajuïga, alhora que aprofitar per saber quines solucions proposarien i implicar-los en el projecte.