Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 26 anys, en un control a Figueres per conduir begut, amb el permís de conduir suspès i portar droga i objectes robats. Els fets van pasar el 12 de novembre pels volts de la mitjanit en un control a la carretera N-260, al seu pas pel terme municipal de Figueres. El dia abans, els agents van denunciar un conductor a Borrassà per circular amb 4 tones d'excés de pes.

El 12 de novembre, els agents van aturar una furgoneta que augmentava la velocitat en acostar-se al control. Un cop aturada, van comprovar que de l'interior en sortia una forta olor de marihuana i alcohol. Van escorcollar el vehicle i hi van trobar 16 quilos de marihuana. En fer-li la prova d'alcoholèmia al conductor, el test va donar positiu d'1,06 mg/l en aire expirat, gairebé quatre vegades superior al màxim permès. A part, també van comprovar que circulava amb el permís retirat judicialment.

Alguns dels objectes localitzats a l'interior van ser sostrets en un robatori amb força comès entre el 19 i 27 de juliol, en una casa a Sant Llorenç de la Muga.

Excés de pes

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van denunciar el dia abans, l'11 de novembre, el conductor d'una furgoneta a Borrassà que circulava amb un excés de pes de 4.250 quilos. En concret és un 121% més del que el vehicle podia transportar. El màxim és de 3.500 quilos i en pesava 7.750. Una patrulla va assistir el vehicle, que estava aturat a l'AP-7 amb la roda rebentada. Quan els Mossos hi van arribar, van veure que, a part de la roda, la furgoneta presentava un evident excés de pes i el vehicle va quedar immobilitzat.