El traspàs de l'estimat Miquel Bataller ens ha deixat, a tots aquells que el coneixíem i l'apreciàvem, amb una sensació de buidor inesperada i amb el seu record ben viu a una memòria que tardarà molt de temps a desdibuixar-se. La família, els amics i coneguts han perdut un company i una persona excepcional des d'un punt de vista humà. La nostra vila perd, també, un escalenc d'adopció que vivia amb passió i orgull la seva condició d'ambaixador d'una població de la qual s'havia guanyat el respecte i l'admiració, després d'anys de manifest compromís social i cultural, ja des de la seva arribada a la vila allà la dècada dels seixanta.

En Miquel Bataller, fotògraf, deixa com a llegat un fons artístic extraordinari, amb una part de la seva obra ja cedida a l'Ajuntament i publicada, i també un digne successor del seu art fotogràfic en la persona del seu fill Xavier Bataller, incansable fotògraf que hereta del seu pare el talent i l'estima per l'Escala i la seva gent. La col·laboració amb l'àrea de Cultura de l'Ajuntament ha estat constant i s'ha posat de manifest els darrers anys amb un bon nombre de projectes que porten el seu segell humà i artístic. Algun d'ells, inacabat en el moment de la seva mort sobtada, caldrà seguir impulsant-lo en homenatge a l'eminent fotògraf.

La imatge d'en Miquel amb la càmera de fotografiar penjada al coll acompanyant els moments més rellevants de la vida social, cultural i econòmica de la població formarà part ja de la nostra història. La capacitat de captar l'essència humana, d'interpretar a partir de la imatge el patrimoni immaterial escalenc vinculat a la pesca, a les tradicions i a la cultura, són part també d'un llegat imprescindible per entendre l'evolució de la nostra vila dels darrers 50 anys.

Un respectuós i sincer condol a la seva dona, fills i la resta de la família i amics en nom del consistori i del poble de l'Escala.