La Guàrdia Urbana de Figueres ha detingut un jove per haver comès presumptament un robatori amb força en un bar de la plaça del Sol. Es tracta d'un veí de la ciutat de 28 anys. Una discussió al mig del carrer és el que ha permès descobrir aquesta sostracció i resoldre-la en el mateix moment.

La Guàrdia Urbana va rebre ahir a un quart de sis de la matinada l'avís d'un ciutadà que explicava que hi havia tres homes discutint al carrer de Narcís Gay. Una patrulla es va desplaçar a lloc i els agents van comprovar que efectivament hi havia tres homes, que viuen al mateix carrer, que estaven discutint. Dos d'ells vam explicar als policies, segons informa el cos de seguretat, que no deixaven entrar el tercer a l'immoble perquè duia tres caixes de cervesa d'il·lícita procedència.

El rastre de vidres i les caixes

Davant d'aquests fets, els policies van seguir el rastre d'arrossegament de les caixes i dels vidres trencats que hauria deixat pel camí i van arribar fins a un establiment de la plaça del Sol que tenia la porta d'emergència oberta.

Els agents van poder determinar que algú havia accedit al pati interior del local després d'escalar la façana. Davant dels indicis trobats, els agents de la Guàrdia Urbana de Figueres van detenir el sospitós per presumptament haver comès un robatori amb força al bar al local del centre de la ciutat.

Aquesta detenció arriba en plena pandèmia del coronavirus i en dies que la Guàrdia Urbana vetlla pel compliment del toc de queda i les mesures establertes. Durant el dimecres, per exemple, els agents van aixecar 13 sancions per no respectar les mesures. Concretament, vuit van ser per no portar la mascareta i les cinc restants, a persones que es desplaçaven fora dels horaris permesos, és a dir, van incomplir les restriccions nocturnes de mobilitat.