El Port de la Selva ha vist com aquest estiu la pandèmia no ha afectat el turisme. I és que, lluny de caure, els hostalers i comerciants de la localitat han vist com s'ha incrementat un 10% respecte a l'any passat, malgrat el cop que ha suposat per a aquest sector en general. A més, la gran majoria dels visitants que s'han acostat al municipi han estat turistes de proximitat. En aquest sentit, Barcelona i la seva àrea metropolitana i la Catalunya del Nord han estat els llocs de procedència d'aquests visitants, un fet habitual, d'altra banda. Des de l'Ajuntament destaquen les «bones xifres» i ho vinculen a la política que han fet els darrers anys, que ha suposat un «model d'èxit».

El tinent d'alcalde del Port de la Selva, Roger Pinart, destaca que ara mateix freguen les 2.000 persones que viuen durant tot l'any a la localitat, quan fa un temps amb prou feines arribaven als 900. «Els comerços i l'hostaleria estan encantats de com ha funcionat aquest estiu i esperem que això es mantingui», assenyala Pinart. Des del consistori posen en valor haver apostat per un model diferent del de grans hotels que depenen de touroperadors, els grans perjudicats aquest estiu. «Aquí hi ha hagut un model d'èxit i a les proves em remeto. Per a nosaltres, l'actual és la fórmula ideal per seguir creixent de manera sostenible», diu Pinart. En relació amb els habitatges buits que hi ha a la localitat costanera, Pinart remarca que també han treballat en aquest sentit i han aconseguit incrementar la població.

De fet, aquesta setmana, des de l'Ajuntament carregaven contra el Pla Director Urbanístic (PDU) que Territori aprovarà inicialment. Pinart considera que cada poble té les seves característiques i defensa la «gestió responsable» que s'ha fet al Port de la Selva.