L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de l'Escala ha anunciat, aquest dilluns, el retorn de la popular tonyina «Trini» al port pesquer del municipi. El peix va ser vist per primera vegada a les aigües portuàries l'hivern de 2015. Aleshores tenia dificultats per nedar i va ser alimentat pels pescadors i els curiosos que l'anaven a visitar.

Cronologia de les visites de la tonyina

Era a principis de desembre del 2015 quan una tonyina apareixia ferida al port de l'Escala seguint les barques de pesca. Allà tenia l'aliment que llençaven els pescadors, i ben aviat es va anar recuperant dels talls. La seva mida i lluentor cridaven l'atenció de tothom qui s'hi acostava. Els visitants li llançaven menjar i el túnid semblava còmode amb la presència humana.

El més curiós va ser quan, l'any següent, la tonyina va tornar. La «Trini», així se la va anomenar, es va convertir en un atractiu turístic que feia anar el dispensador d'esquers de bòlit. Amb una mida més gran, esperava que homes, dones i nens que s'aplegaven per veure-la li llencessin menjar. Fins i tot, viralitzant un vídeo on la Trini degustava, sense èxit, una gavina.

La Trini va tornar l'any 2017 i també el 2018. Anar al port per Nadal s'havia convertit, pràcticament, en una tradició. Una visita que durant el 2019 no es va produir, amb la qual cosa es van generar els pitjors presagis per a un animal molt apreciat en el món pesquer. Aquest dilluns, però, l'Ajuntament ha anunciat el retorn a través de les xarxes socials, mostrant un vídeo de la Trini nedant dins del port.

Imatges de la «Trini», el 2018