La policia duanera francesa ha descobert en les últimes dues setmanes fins a 1,4 tones de marihuana en camions procedents d'Espanya. La droga anava oculta entre carregaments de fruita i verdures. En quatre grans comissos han interceptat 1,38 tones a l'autopista A-9, a la zona fronterera del Pertús. Si la droga hagués arribat al mercat negre, segons estima la policia francesa, tindria un valor de 13,7 milions d'euros.

Els comissos de marihuana, una de les drogues que es comissa a la frontera francoespanyola, s'han realitzat durant controls de funcionaris de duanes de la brigada del Pertús. Aquests controls han estat especialment fructífers des de principis de novembre, ja que els agents de duanes han arribat a realitzar quatre grans confiscacions de cànnabis. Un estupefaent que anava ocult en camions que transportaven mercaderies que procedien d'Espanya.

Ajut d'un gos policia

Es tracta de camions que portaven principalment fruites i verdures. Aquesta pràctica no és el primer cop que es coneix i, de fet, ha tingut els seus fruits al Pertús. Amb l'ajuda d'un gos policia encarregat de la recerca de narcòtics, els funcionaris duaners van realitzar escorcolls en tràilers i van tenir bons resultats.

Van localitzar els estupefaents, una marihuana que anava ben emmagatzemada en bosses al buit per no emetre olor. Aquestes bosses estaven amagades en palets i caixes enmig de les mercaderies i en punts de difícil accés.

Segons la policia francesa, arran dels fets es van comissar els tràilers i ja s'ha començat a jutjar els primers casos, que han acabat amb condemnes de 3 anys de presó, així com multes duaneres de 300.000 euros. El tràfic de drogues està molt més penat a França que a Espanya. Pel que fa a les càrregues dels camions: les fruites i verdures es van poder revendre i el benefici ha estat per a l'Estat. Concretament, 27 tones de cebes i ceba en pols, tres tones d'albergínies i tres de taronges. El 2019, els serveis duaners francesos van confiscar 52,3 tones de cànnabis.