La família del figuerenc Jordi Riera Sorribas, fundador i expresident de l'Associació Triangle Blau, ha donat a conèixer la seva defunció la matinada de dilluns a dimarts. Casat amb Carme Daviu Batlle, tenia 86 anys.

Va lluitar bona part de la seva vida per divulgar els horrors de la barbàrie nazi durant la Segona Guerra Mundial i evitar que tornés a passar.

El seu pare, Josep Riera Borrell, va morir assassinat al camp de Mauthausen el 1943. Jordi Riera i la seva esposa formaven part de l'Amical vinculada a aquest camp d'extermini des de 1978.

Jordi Riera era una persona entranyable i un bon conversador. Aquests darrers anys, des del Triangle Blau i l'Amical de Mauthausen, va potenciar nombroses activitats vinculades a recordar la memòria dels exiliats i les víctimes de la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial.

Els seus fills Miquel, Rafel i Jordi han recordat el pare a les xarxes socials.

El Triangle Blau va ser reconegut, el 2017, amb la Fulla de Figuera de Plata de l'Ajuntament de Figueres.

Diverses personalitats i membres del govern de Figueres recorden a les xarxes la figura de Riera

L'alcaldessa de Figueres (ERC), Agnès Lladó, el qualificava d'«incansable lluitador per la recuperació de la memòria històrica de la ciutat i de les víctimes del nazisme, impulsant el monument que els recorda al nostre cementiri». «Gràcies per tant. Serem dignes del teu llegat i de la teva lluita», manifestava Lladó. Recordava que la ciutat va atorgar-li la distinció amb la Fulla de Figueres de Plata.

Per la seva banda, el periodista i regidor a l'Ajuntament de Figueres per Junts per Figueres Josep Maria Bernils recordava la seva tasca i el qualificava «d'una bona persona, un bon ciutadà i un gran patriota».

L'exalcaldessa, Marta Felip, recordava que malgrat les dificultats físiques, mai va deixar de venir a cap acte. «Figueres perd un home bo, un lluitador», deia Felip.