Figueres està treballant en una proposta perquè els Reis no siguin «virtuals» dins les diferents activitats que s'esperen per a aquestes festes. El Mercat de Nadal continuarà a la Rambla però amb control d'accés i aforament per a un màxim de 211 persones. D'altra banda, s'espera fer arribar la il·luminació als barris.

«Aquest any no esperarem els Reis, sinó que ells ens esperaran a nosaltres», ha dit l'alcaldessa, que no ha volgut avançar-ne més detalls, perquè ha dit que estan pendents de les decisions del Procicat, però ha dit que durant les festes hi haurà diverses «sorpreses» al carrer.

El mercat, per la seva banda, comptarà amb 25 parades -les mateixes que l'any passat- però per complir amb les restriccions no hi haurà estands amb consum de menjar i begudes.

El mercat estrenarà també nova il·luminació i el format interior afavorirà la circulació de persones. «No podíem renunciar a un dels gran actius del Nadal», ha dit la regidora Esther Marcos.

Sorpreses al carrer

També han avançat que, de moment, no està previst que hi hagi tió i que la recollida de cartes es farà en un format diferent. A més, han anunciat que durant les festes als carrers de la ciutat «hi passaran coses». Entre les novetats de la programació de Nadal d'aquest any, hi ha una ampliació dels llums de Nadal per arribar a tots els barris.