Figueres ha registrat fins aquest mes de novembre 376 llicències obres de reforma menors. La xifra és la mateixa que durant tot el 2018. Per tant, l'Ajuntament remarca que és un rècord i que superarà aquesta xifra al tancament de l'any. Es tracta principalment de reforma i rehabilitació de façanes i habitatges, nous comerços i establiments.

La mitjana d'obres menors és de 43 expedients mensuals.

L'Ajuntament ha informat que es tracta bàsicament d'obres per a la reforma i rehabilitació de façanes i habitatges i obertura de nous comerços i establiments com bars i restaurants.

«Aquest fet demostra que tot i la pandèmia, la inversió a la ciutat s'ha incrementat així com que es manté el pols econòmic», destaca el govern local (ERC, PSC, Guanyem i Canviem).

Creixement de llicències

El 2016 el nombre de llicències per obres menors va ser de 328. L'any següent es van incrementar fins a arribar a 353. El 2018 es va arribar al rècord de 376 i l'any passat es van reduir lleugerament amb 371 en dotze mesos.

Finalment el 2020 s'han registrat fins a novembre les 376 obres.

Figueres és una ciutat eminentment comercial. El centre urbà té un elevat nombre de negocis de tota mena i en els darrers anys ha crescut també el sector de la restauració, que se suma a donar vida al centre.