El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) ha obert una investigació arran de la denúncia de Lex Ànima per la batuda de coloms a Vilafant. Segons van confirmar ahir fonts del cos, han endegat les primeres investigacions per tal de determinar si procedeix o no obrir diligències.

L'entitat animalista va denunciar el cas el dimecres i assegura que es van matar uns 300 coloms. Per això, l'associació estudia dur el cas a la Fiscalia de Medi Ambient. Des del Departament d´Agricultura argumenten que l´actuació es va autoritzar per danys a l´explotació, quantificats en més de 90.000 euros en set anys i que es tracta d´una espècie cinegètica.

L´associació, a més, assegura que abans de la batuda es va utilitzar altres mètodes «cruents» com la instal·lació de gàbies trampa i sacrifici i que, davant la manca d´efectivitat, es va optar primer per detonacions de petards. La mesura va provocar les queixes dels veïns del barri Nova estació i l´entorn de Figueres. L´entitat diu que el Seprona va ordenar que s´aturessin les batudes en detectar contaminació acústica. Per la seva banda, Agricultura i Agents Rurals afirmen que van actuar a requeriment de l´explotació de bestiar pels danys que els provocaven.