Els sindicats convocants de la vaga d´escombriaires de Figueres (CCOO i Co.bas) , Ecoserveis, Fisersa i la UTE que gestiona parcs i jardins han acordat continuar negociant i ajornar la convocatòria prevista per al 9 de desembre al dia 14. La propera reunió per apropar posicions és avui.

El secretari general de la federació de construccions i serveis de CCOO, Pau Gálvez, ha explicat que la reunió de conciliació de dimecres va acabar sense acord en les reclamacions però que, com a mostra de la voluntat de continuar parlant, s´han emplaçat a ajornar la vaga. Els sindicats defensen el manteniment dels drets laborals de la plantilla i el conveni de l´any 2017. També la «unitat» dels treballadors.

Els convocats defensen una vaga indefinida a partir del 14 de desembre a les nou del vespre que afectaria no només la recollida d´escombraries sinó també la resta de serveis municipals (jardineria, enllumenat públic i neteja viària). Reclamen que els treballadors mantinguin els seus drets laborals, el conveni de l´any 2017 -que va evitar una altra vaga el Nadal de 2016- i «la unitat de negociació de la plantilla». «Ens temem que l´Ajuntament la dispersi», afirma Gálvez.

De moment, diu, les propostes que els han fet no els convencen i reclamen tenir «seguretat jurídica». Molta menys seguretat veuen, encara, en «la proposta de l´Ajuntament de dividir la plantilla i passar-ne una part a l´empresa pública, Fisersa, que sabem que té moltes dificultats legals per poder mantenir-se».