04 de desembre de 2020
04.12.2020
Diari de Girona

El Seprona obre una investigació per la batuda a Vilafant

Territori justifica l'actuació dels Agents Rurals per danys a una explotació ramadera de 90.000 euros

04.12.2020 | 00:34
Un dels coloms abatuts.

El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) ha obert una investigació arran de la denúncia de Lex Ànima per la batuda de coloms a Vilafant. Segons van confirmar ahir fonts del cos, han endegat les primeres investigacions per tal de determinar si procedeix o no obrir diligències.

L'entitat animalista va denunciar el cas el dimecres i assegura que es van matar uns 300 coloms. Per això, l'associació estudia dur el cas a la Fiscalia de Medi Ambient. Des del Departament d´Agricultura argumenten que l´actuació es va autoritzar per danys a l´explotació, quantificats en més de 90.000 euros en set anys i que es tracta d´una espècie cinegètica.

L´associació, a més, assegura que abans de la batuda es va utilitzar altres mètodes «cruents» com la instal·lació de gàbies trampa i sacrifici i que, davant la manca d´efectivitat, es va optar primer per detonacions de petards. La mesura va provocar les queixes dels veïns del barri Nova estació i l´entorn de Figueres. L´entitat diu que el Seprona va ordenar que s´aturessin les batudes en detectar contaminació acústica. Per la seva banda, Agricultura i Agents Rurals afirmen que van actuar a requeriment de l´explotació de bestiar pels danys que els provocaven.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook