El Grup Escudero ha iniciat les obres d'ampliació de l''Outlet' de la Jonquera (Alt Empordà). Les màquines han començat a remoure terra i a excavar el terreny que hi ha a tocar de l'actual aparcament en superfície per preparar-lo per al pàrquing soterrani que s'hi construirà. L'alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, ha celebrat que en "plena crisi" es facin projectes que "a la llarga donaran feina i aire a l'economia". El grup empresarial ha declinat fer declaracions i no ha concretat els terminis de l'actuació ni tampoc el cost de la inversió, que inicialment xifrava en uns 40 MEUR i que preveia doblar l'actual superfície del centre comercial.

Els primers treballs per ampliar l'Outlet de la Jonquera ja han començat. Les màquines excavadores treuen terra dels terrenys adjacents a les actuals instal·lacions del centre comercial per preparar el que serà el nou aparcament soterrani. El Grup Escudero va anunciar el maig de fa dos anys que invertiria prop de 40 MEUR per ampliar l'outlet i doblar-ne la superfície fins arribar als 100.000 metres quadrats.

Aleshores, l'empresari Antoni Escudero va explicar que ja tenien pràcticament el 90% de l'espai compromès amb grans marques i franquícies i que l'ampliació inclouria una zona d'oci gratuït, a més de l'aparcament soterrani -amb capacitat per a uns 2.000 vehicles-.

Tot i que el grup empresarial ha declinat en aquesta ocasió fer declaracions, l'alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, ha confirmat que els treballs han començat i que la previsió és que s'allarguin uns dos anys perquè les obres són "complexes". També ha celebrat que es tirin endavant projectes com aquest en un moment de crisi i ha dit que, a la llarga, suposaran donar aire a l'economia i generar nous llocs de feina.

Moltes comerços tancats

També ha recordat que la inversió arriba en un moment especialment complicat per a la Jonquera, on gran part dels establiments comercials, supermercats i restaurants estan tancats per la falta de clients francesos. Martínez diu que "la situació es dramàtica a tot arreu" però que per al municipi el visitant francès suposa el 90% de la clientela. "Des de l'Ajuntament intentem fer bonificacions i ajuts per a autònoms però no tenim prou força per afrontar una situació econòmica com aquesta", afegeix.

La situació, de fet, també afecta directament l'Outlet, que continua tancat per les restriccions decretades pel Govern