La Comissió Mixta de l'1,5% Cultural ha elevat aquest dimarts una proposta al ministre de Transports per finançar 25 actuacions en el marc de la convocatòria publicada al gener d'aquest any. El Ministeri aportarà 13,3 milions d'euros (MEUR) a projectes de recuperació i posada en valor del patrimoni històric a Catalunya amb càrrec als fons de l'1,5% Cultural. La inversió total prevista a Catalunya s'enfila fins als 23,58 MEUR, 2,3 dels quals es destinaran a projectes aprovats a les comarques gironines i que inclouen la recuperació del baluard de la Ciutadella de Roses (Alt Empordà) i de les muralles del poblat ibèric d'Ullastret (Baix Empordà).

En concret, les inversions permetran adequar les muralles i els fosos de l'entorn del baluard de Sant Andreu de Roses, en el qual Transports aportarà el 50% del pressupost previst que és de 541.6060,36 euros.

A Ullastret, el projecte se centrarà en la restauració de les muralles del poblat. Transports hi aportarà també el 50% del pressupost total de l'actuació, que està valorat en 1,7 MEUR.