Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 56 anys, de nacionalitat francès i veí de Figueres, que tenia llogada una masia de Siurana (Alt Empordà) on van localitzar més de 2.500 plantes de marihuana i que s'encarregava de cuidar el cultiu. Els fets van tenir lloc el 10 de desembre després d'una investigació que es va iniciar al setembre, quan la policia va saber que en una masia del municipi hi podia haver una plantació i que probablement tenia la instal·lació elèctric connectada de manera fraudulenta. La investigació va culminar amb un dispositiu que va permetre l'entrada i perquisició a la casa, on van trobar la plantació a ple rendiment i distribuïda en diferents estances.

A banda de les 2.543 plantes que pesaven uns 60 kg, també hi van trobar 53 quilos de cabdells de marihuana, balances de precisió i estris per al cultiu com filtres, extractors d'aire, focus, bombes d'aigua o ventiladors. També van descobrir-hi 11.630 euros en efectiu, una arma de foc del calibre 45 i 13 cartutxos. Segons les estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri d'Interior la droga comissada estaria valorada en uns 200.000 euros.

Els Mossos van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte contra la salut públic, un de tinença il·lícita d'armes i un altre de defraudació de fluid elèctric. I és que després de fer les comprovacions, van detectar que la finca tenia una doble escomesa de subministrament elèctric que alimentava directament els aparells de la plantació sense passar pel comptador.

L'arrestat, que no té antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.