El CNP ha comissat més de 194 quilos de marihuana

S'han localitzat en només 10 dies de diferència, en la primera actuació els agents de la Policia Nacional van trobar aparcat a la via pública, un vehicle de luxe de gran cilindrada carregat amb 99 paquets que contenien més de 113 quilos de marihuana.

En la segona van localitzar, del 23 de novembre, 81 quilos ocults en un autobús de viatgers amb matrícula romanesa, que realitza ruta per diversos països de centre Europa. Per aquest motiu, els policies van detenir quatre ocupants com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i dues d'elles al seu torn per receptació: entre els quals hi ha els dos conductors i l'encarregat de l'empresa. En el bus també hi van descobrir una moto a peces robada. Els quatre detinguts després de ser posats a disposició judicial van ingressar a presó provisional per ordre de Jutjat de Guàrdia.

La primera es va iniciar arran de la detecció per part dels funcionaris de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera d'un vehicle de luxe i de gran cilindrada, estacionat en un carrer pròxim a dependències policials, en què s'observava en el seu interior un gran nombre de paquets sospitosos, que poguessin contenir algun tipus de substància il·legal.

Gràcies a la col·laboració de guies canins es va confirmar que el vehicle podria albergar algun tipus de droga al seu interior. Realitzades gestions al voltant de la mateixa, es va poder determinar que el vehicle pertanyia a una empresa alemanya de lloguer de vehicles, si bé no es va poder localitzar al seu conductor o ocupants a l'hotel.

Més de 113 kg de marihuana

Davant dels fets, la policia va procedir a la seva obertura i van trobar al maleter i als seients posteriors del vehicle 99 paquets precintats que contenien un total de 113,84 quilos. de marihuana. D'altra banda també van intervenir una clonadora de targetes de crèdit que es trobava també a l'interior de vehicle.

Deu dies després, es va produir una altra intervenció policial amb confiscació del mateix tipus de droga i que es va iniciar gràcies a la informació facilitada per una ciutadana al cos de Mossos d'Esquadra.

En aquesta comunicació aportava dades sobre un autobús de transport de passatgers que arribaria a la Jonquera a una determinada hora, i que al seu interior s'ocultaria una considerable quantitat de droga. Per tot això i per tal de corroborar la informació facilitada es van establir diversos controls en punts d'entrada al municipi en col·laboració amb Mossos d'Esquadra.

Fruit d'aquests es localitza un autobús de matrícula romanesa que coincidia amb la descripció facilitada per l'informador. Després de realitzar un control al vehicle i la preceptiva requisa de guies canins, va donar com a resultat positiu en diverses parts de l'autobús.

Sota el seient i a l'interior de les maletes d'un dels seus ocupants van trobar diverses bosses amb marihuana i que serien propietat d'un dels passatgers.D'altra banda es van localitzar diversos paquets amagats en diferents parts de l'autobús, el que apuntaria a la complicitat dels conductors i d'un dels responsables de l'empresa que també viatjava en el vehicle.

Finalment la quantitat de droga confiscada a l'autobús va llançar un pes de 81 quilos i procedint a la detenció d'un passatger, els dos conductors del vehicle, així com el responsable de l'empresa de transports, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Detinguts per receptació d'una moto robada

D'altra banda, al maleter de l'autocar van localitzar un paquet de grans dimensions a l'interior, s'ocultava el xassís, motor i forquilla corresponents a una motocicleta que figurava com sostreta en les bases d'assenyalaments policials, per la qual cosa també es va detenir els conductors i responsable de l'empresa com a presumptes autors d'un delicte de receptació, intervingut al seu torn més de 16.000 euros en efectiu que portaven.

Els quatre detinguts després de ser posats a disposició judicial van ingressar a la presó provisional per ordre de Jutjat de Guàrdia.

Aquests operatius s'enquadren en el pla de lluita contra els grups organitzats itinerants, establerts o de pas per la zona fronterera de la Jonquera, mitjançant l'execució de punts de control dinàmics de característiques temporals, aleatoris i selectius, executat entre altres unitats, per la UED de la Policia Nacional de la Jonquera.