L'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus ha decidit impulsar un projecte de categorització dels apartaments turístics per contribuir a posar en valor aquesta tipologia d'allotjaments, que representen una part important de l'oferta al municipi. La iniciativa, que es vol posar en marxa abans de Setmana Santa, té un triple objectiu: posicionar la destinació, incentivar la millora en l'oferta i identificar i denunciar els habitatges d'ús turístic il·legal.

La proposta, que s'ha presentat a l'Assemblea General i en la qual treballa la Taula d'Allotjament de l'associació, parteix d'un projecte que es va començar a gestar l'any 2012 i que contempla la creació d'un distintiu que certifiqui les característiques de cada allotjament i li atorgui una valoració en funció de diferents paràmetres de qualitat i dels serveis associats. El distintiu ha de servir per distingir aquells que han fet un esforç per obtenir-lo i, d'aquesta manera, «posar en valor la professionalitat dels gestors dels apartaments turístics de Roses i l'excel·lència del sector».

Es tracta d'un dels dos grans projectes que l'associació té sobre la taula, juntament amb el segell «Gastronomia d'Origen», que garantirà que els establiments del municipi fan servir productes locals i de proximitat.

La previsió és que el projecte, cofinançat pel Grup d'Acció Local Pesquer (GALP), es presenti durant el primer trimestre de l'any que ve i estigui plenament operatiu per Setmana Santa.

D'altra banda, l'entitat treballa per tenir plenament operativa d'aquí a uns mesos la plataforma digital www.livingroses.cat, dirigida al client final.