31 de desembre de 2020
31.12.2020
Diari de Girona

Un brot de covid-19 afecta 39 interns de Puig de les Basses i n'aïlla un mòdul

A les diferents presons de Catalunya hi ha 74 interns i 67 treballadors que han contret el coronavirus

31.12.2020 | 00:28
Un brot de covid-19 afecta 39 interns de Puig de les Basses i n'aïlla un mòdul

Un brot de coronavirus ha afectat 39 interns de la presó del Puig de les Basses i ha obligat a aïllar tot un mòdul del centre penitenciari. En concret, el mòdul 5. Aquí hi ha 89 presos, dels quals gairebé la meitat han donat positiu per covid-19. Tots ells o bé són asimptomàtics o bé presenten simptomatologia lleu, segons informa el Departament de Justícia. Els qui han contret la malaltia es troben a la Unitat Covid-19 de la presó o bé a les cel·les de la segona planta del mòdul, on els atén personal sanitari. A més, també s'han detectat sis positius entre els professionals del Puig de les Basses.

Segons informa Justícia, en aquests moments a les diferents presons de Catalunya hi ha 74 interns que han donat positiu per covid-19. D'aquests, 47 es troben al Puig de les Basses (aquí hi ha tant els 39 del brot que ha afectat el mòdul 5 com vuit més, que s'han derivat a la Unitat Covid-19 procedents d'altres centres penitenciaris).

Dels 47 interns positius que es troben al Puig de les Basses, 26 estan aïllats a les cel·les del mòdul 5. I els 21 restants, a la Unitat Covid-19. La resta de presos que han contret el virus es troben repartits en diferents centres penitenciaris. Per exemple, deu estan a la Unitat Covid-19 de Brians 2, vuit més a la infermeria de Mas d'Enric o tres a la infermeria i a ingressos del centre penitenciari de Ponent. També hi ha dos interns ingressats a hospitals públics i un que passa el confinament a casa, en aplicació de l'article 86.4.

A banda dels interns, també hi ha 67 professionals que formen part de les plantilles de les presons que han donat positiu per covid-19. D'aquests, sis són treballadors de la presó de Puig de les Basses.· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit