El veïnat del barri del Culubret de Figueres continua patint talls de llum constantment. La companyia elèctrica encarregada, Endesa, va fer una actuació «programada» de manteniment el 29 de desembre passat. «En concret, el que es va fer va ser instal·lar elements protectors de centres de transformació», expliquen fonts autoritzades de la companyia. El veïnat lamenta que fos un treball que els deixés «pitjor», ja que després de l'actuació d'Endesa asseguren que s'hi van sumar més veïns amb talls de llum. L'endemà es registrava una avaria de més de dues hores que afectava 26 persones comptabilitzades.

Endesa reitera que les interrupcions es deuen a les «connexions irregulars» que hi ha a la línia. En aquest sentit, van fer 120 inspeccions el 23 de desembre passat amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. El resultat van ser 17 desconnexions. «Un cop desconnectat, vam veure que la carrega de la línia havia baixat el 96%, la qual cosa demostra que hi havia frau», justifica la companyia.

Una actuació específica al Culubret és la instal·lació de registradors, que durant el desembre també es van fer. Permeten acotar els talls perquè afectin el mínim de cases possible. Una actuació que, segons expliquen els veïns, tampoc funciona. Tot i aquestes actuacions que la companyia assegura fer per garantir el subministrament als «regularitzats», els talls de llum s'han anat registrant regularment als clients de la companyia. Un dels darrers, el dia 27 passat, amb cinc talls en un dia.