La Guàrdia Civil ha denunciat un empresari per vendre mozzarella que contenia llet de vaca. L'acusen d'estafa i d'un delicte contra la salut pública perquè presumptament publicitava el producte com a substitut per intolerants a la proteïna de la llet de vaca, quan en canvi en contenia. L'empresari està investigat també per frau alimentari.

La investigació realitzada pel Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Guàrdia Civil de Girona va començar l'octubre del 2018 quan les autoritats italianes a través de la Xarxa Europea Contra el Frau Alimentari van alertar-los que a la província de Girona hi hauria una empresa dedicada a la producció de mozzarella de llet búfala que publicitava que contenia el 100% d'aquest tipus de llet i que es distribuïa al seu país. També van adjuntar-los un informe tècnic on mostraven que utilitzava llet de vaca.

Els agents van localitzar l'explotació de Palau-saverdera i hi van fer una inspecció. A més van entrevistar-se amb el propietari i els va manifestar, que «durant l'estiu que és quan hi ha més venda utilitza un percentatge de llet de vaca més de la de búfala en els formatges».

Els agents van prendre mostres dels formatges que van ser remeses al departament de Medi Ambient del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil a Madrid. Els tècnics van poder constatar que contenien ADN de vaca -entre el 9,35% i el 22,10%.

L'empresa també publicitava el seu producte com «un molt bon substitut per a la gent intolerant a la proteïna de la llet de vaca». La Guàrdia Civil calcula que amb aquesta alteració de la llet els beneficis obtinguts per l'empresa podrien haver-se incrementat cap a un 14%.