L'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, és la nova presidenta de la Junta Rectora del Parc Natural de Cap de Creus. La Junta, per unanimitat, va aprovar el relleu de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, en aquest càrrec, que ocupava des de novembre de 2016. Des dels seus inicis, aquest càrrec ha estat rotatiu, entre els diferents membres de la Junta amb càrrecs de representació al territori, especialment per part dels alcaldes i alcaldesses dels municipis que integren el parc natural.

D'altra banda, la darrera reunió de la Junta Rectora, el 23 de desembre, va servir per donar el vistiplau al document de bases del nou Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus. Segons expliquen, aquest document «neix de la voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat de consensuar al màxim la planificació estratègica dels usos i activitats permesos al parc natural». Així, en aquesta fase preliminar, s'ha dut a terme un procés participatiu amb més d'una seixantena de reunions amb administracions, ajuntaments i sectors implicats, per consensuar el document de bases inicial.

Sobre aquest text, ara es preveu redactar la proposta definitiva, que se sotmetrà a un darrer procés participatiu per a la seva tramitació posterior.