Endesa ha portat a terme millores a part de la xarxa elèctrica de Figueres una inversió de 50.000 euros i en una actuació que beneficia clients dels barris del Bon Pastor, i les zones de l'Eixample, l'Aigüeta i el Garrigal. L'actuació, però, segons la companyia ha informat a ACN, no afecta directament el barri del Culubret, on pateixen des de fa deu anys talls de llum gairebé diaris. En aquest sector s'hi preveuen noves mesures.

En concret, l'actuació ha consistit en la renovació tecnològica de diversos centres de transformació per reforçar la qualitat i continuïtat del subministrament. La intervenció beneficiarà més de 7.500 clients.

Els treballs han consistit en l'adequació de dos centres de transformació. En concret, s'han substituït les tradicionals cabines elèctriques per unes d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Les infraestuctures, ara completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

L'actuació de la companyia Endesa forma part dels plans d'inversió de la companyia a les comarques gironines i busquen dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels últims avenços tecnològics.