El Centre Excursionista Empordanès ha escollit cinc imatges guanyadores del Concurs de Fotografia dins XX La Mostra de Muntanya i Aventura del 2021.

La primera edició convocada a través de la xarxa social Instagram es considera que ha estat un èxit de participació.

Les fotos havien de complir amb el reel requisit de ser representatives de la muntanya i haver-se fet entre l’1 de desembre de 2020 i el 15 de gener de 2021.

Els autors i autores de les fotos guanyadores han estat; Nil Falgarona, amb una foto practicant escalada a Darnius, Yasin Khatira a Lac Blanc de Chamonix-Mont-Blanc, Alba Falgarona amb una foto des de Bastiments, Cristina Rodríguez des del Pantà de Santa Fe del Montseny i Ester Ferrusola, al Lai Blau, Suïssa.

Un jurat format per Josep Algans, Maria Alzamora i Jordi Meli, tots tres professionals de la fotografia, que han valorat en base als criteris que s’estipulaven a les bases del concurs com l’adequació a la temàtica, l’originalitat i la qualitat tècnica.

Les 5 fotografies guanyadores s’exposaran durant els actes de La Mostra que començarà el proper 28 de gener i s’allargarà fins el 7 de febrer. Es podran veure al carrer Portella a l'espai Aljub Espai d'Art, juntament amb imatges del concurs Montphoto, un concurs internacional de fotografia de natura.

La Mostra de Muntanya se celebra del 28 de Gener al 6 de Febrer.

Començarà dijous amb la projecció a la Cate de "Honeyland", un dcumental sobre l’última dona recol·lectora d’abelles d’Europa.

La selecció de documentals i films es pot veure al web de la mostra.

Hi ha altres projeccions i activitats com la xerrada el 4 de febrer de "Reptes, Strava i motivacions: Dr. Soler i Jesús Picornell" a l'Auditori Narcís Monturiol -Cercle Sport Figuerenc.