L'Ajuntament de Figueres està instal·lant el sistema de telegestió a tot el sistema de reg urbà amb l'objectiu de millorar l'eficiència i l'eficàcia d'aquestes tasques i millorar la sostenibilitat.

El sistema permet un estalvi del 40% en consum d'aigua, a banda d'altres millores en la gestió. El canvi ha suposat una inversió de 200.000 euros.

La regidora de Serveis Urbans, Sònia Trilla, ha explicat que «per a l'Ajuntament de Figueres, la posada en marxa d'aquest sistema de telegestió comportarà un estalvi d'aigua superior al 40%, un estalvi de recursos dedicats al manteniment de parcs i jardins i un augment del compromís del municipi vers el medi ambient i la nova cultura de l'aigua».

El sistema, a més de la telegestió del reg, també permetrà als serveis tècnics municipals la telegestió d'altres elements urbans com comptadors d'aigua, fonts o hidrants.

Amb el software i un sistema de comunicacions híbrid, es pot controlar tota la xarxa de programadors i sensors, en temps real, i des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet (ordinador, smartphone, tauleta). Això permet millorar la gestió global del servei.

Sensors meteorològics

Alhora, l'Ajuntament ha explicat que el sistema que s'està instal·lant incorpora sensors meteorològics que permeten optimitzar el reg en situacions climatològiques adverses i també, com a mesura de seguretat, s'instal·len equips de control del consum d'aigua de reg els quals permeten detectar fuites i aturar-ne el reg de manera immediata.