La Guàrdia Civil ha descobert 402 quilos de marihuana en un camió a la Jonquera.

Els estupefaents anaven ocults entre la càrrega. Els agents han detingut el conductor per tràfic de drogues durant un control a l'autopista.

Els fets es remunten cap a dos quarts d'una de la matinada de dimecres, quan els agents de la Guàrdia Civil estaven fent un control fiscal rutinari a l'AP-7 al seu pas per la Jonquera.

Van fer aturar un camió per identificar-ne el conductor. El tràiler, amb matrícula eslovena que circulava direcció França. Un cop identificat el xofer, els agents van inspeccionar la càrrega que portava el camió en el semiremolc.

Van observar diverses caixes que van aixecar les sospites, algunes d'elles d'una reconeguda marca d'una botiga de bricolatge, dels guàrdies civils i davant d'això, van realitzar una inspecció més minuciosa. Un cop obertes les caixes es van trobar amb la sorpresa: hi havia diverses bosses envasades el buit amb una substància vegetal. En ser sotmesa al narcotest va donar positiu a marihuana. Els agents les van treure, pesa i va donar un pes de 402 quilos.

També van localitzar paquets d'una altra substància, de color marró i distribuïda en embolcalls de cel·lofana. Un cop oberts i sotmesos al narcotest van donar positiu a l'haixix. Hi havia 3,8 quilograms.

Davant de les evidències, els agents van detenir el conductor del camió per un presumpte delicte contra la salut pública. Es tracta d'un ciutadà Serbi de 34 anys. Els agents van instruir diligències i la droga comisada va ser posat a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de

guàrdia de Figueres.