La III Jornada de la Ciència de Roses, prevista per al passat mes de març i ajornada amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma, s'ha adaptat enguany a la pandèmia i es realitza en format digital. A partir d'ara, escoles i instituts de Roses tenen a la seva disposició el vídeo divulgatiu i el material didàctic editat amb la participació de 55 alumnes del municipi, on es realitzen i expliquen un total de 15 experiments científics.

55 alumnes de 1r i 2n de batxillerat dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, han participat en la gravació del material on es fan els experiment científics que seran visionats pels alumnes de 6è curs de la població.

Es dona així continuïtat a la celebració de la Jornada de la Ciència de Roses, que enguany arriba a la seva tercera edició dins la programació del Pla Educatiu d'Entorn i que compta cada any amb molt bona valoració per part d'alumnes i professorat.

El passat mes de novembre el Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament va encarregar la gravació dels 5 experiments que cada centre presenta, cadascun d'ells conduït per entre 3 i 5 alumnes.

La durada de cada experimentació és d'uns 10 minuts, i enguany es presenten treballs entorn a reflexió i refracció, tipologies d'energia lumínica, reaccions químiques espectaculars, depuració d'aigua, observació de pigments vegetals, electroimants, cèl·lules i ADN, detecció de substàncies en aliments, fluids que modifiquen la seva viscositat, dissolucions o creació d'aigua àcida de pluja.

Es posa a disposició de l'alumnat juntament amb un dossier descriptiu de cada experiment. El públic general ho pot veure a través web de l'Ajuntamenti al canal de Youtube d'Ensenyament.