29 de gener de 2021
29.01.2021
Diari de Girona

Salvem al·lega contra l'ampliació d'una granja amb 1114 porcs en zona de nitrats a Peralada

L'explotació està situada a Vilanova de la Muga i arribaria als 2500 caps de bestiar . Veïns dels masos propers i l'entitat han presentat al·legacions perquè diuen no té autorització

29.01.2021 | 12:09
Una imatge d'arxiu d'animals en una granja.

L'entitat IAEDEN-Salvem l'Empordà i diversos veïns de Vilanova de la Muga  han presentat al·legacions contra el projecte d'ampliació de la granja de porcs al Mas Gorgot, al veïnat de Peralada. 

L'explotació preveu ampliar amb 1114 animals més fins a arribar als 2500 porcs. 

Els veïns i l'entitat posen de manifest en primer lloc que la granja està en una zona  vulnerable i afectada per la contaminació de nitrats, però al·leguen altres presumptes irregularitats en la tramitació. 

Segons l'entitat, la granja no té "autorització ni adequació" a la Llei d'integració ambiental i per això no es pot ampliar.

A més, l'entitat denuncia que l'explotació "no està degudament legalitzada, no disposa de totes les llicències exigibles ni ha passat els controls periòdics ambientals que corresponia practicar".

L'entitat ecologista posa de manifest en les al·legacions el planejament urbanístic on hi ha la granja no permet l'ús ramader intensiu perquè una part dels terrenys són part del sòl rural de protecció agrícola. A més, no hi ha cap tipus d'integració de l'obra en l'entorn i això genera un "impacte paisatgístic negatiu i crític".

Dins de les al·legacions, Salvem l'Empordà inclou que l'ampliació de la granja afecta a una zona inundable, ja que està molt a prop del riu Muga. Això podria provocar una contaminació dels aqüífers en una zona que ja de per si s'ha declarat vulnerable per la contaminació de nitrats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook