Els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor d'una furgoneta per la mort d'un ciclista aquest dissabte a la C-260 a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Cap a dos quarts de nou del matí, una furgoneta ha envestit un ciclista que circulava en direcció a Roses.

A conseqüència de l'impacte, ha mort el ciclista, de 37 anys i veí de Figueres. Es traca de l'exfutbolista d'un grapat d'equipsSergi Murga, i que ara feia d'entrenador del juvenil del Peralada.

El detingut és un home de 56 anys, veí de Vilademuls i de nacionalitat espanyola, i els Mossos l'acusen d'un presumpte delicte d'homicidi amb imprudència greu. L'home ha donat negatiu a la prova de detecció d'alcohol i drogues que li han fet els agents. Tot i això, l'han detingut perquè l'accident s'ha produït en un tram recte, sense problemes de visibilitat i de dia.

Arran de l'accident, s'han activat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). S'ha donat pas alternatiu a la via fins gairebé dos quarts de dotze del migdia.

El detingut passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Paral·lelament, els clubs de futbol de Girona i Peralada s'han mostrat "afligits" a través del seus comptes de Twitter. En el primer cas, el gironí ha recordat que la víctima - Sergi Murga - va ser exjugador i capità del Girona B durant dues temporades. En aquest sentitm, han mostrat el seu "més sincer condol" a la seva família, companys i amics.

També el club empordanès ha volgut "agrair" de múltiples mostres de suport que han rebut per qui actualment era l'entrenador del seu equip juvenil A i qui va ser exjugador del primer equip. "Que la llum que desprenies sempre a les teves accions i paraules segueixi lluint eternament", ha lamentat a través de la mateixa xarxa social.