El servei de rehabilitació de l'hospital de Figueres ha posat en marxa sessions de treball virtuals per als pacients que no poden desplaçar-se al centre, sigui quin sigui el motiu i independentment de l'edat i el diagnòstic.

Les sessions de rehabilitació tenen una durada de 45 minuts aproximadament i van a càrrec d'un terapeuta del servei que les fa virtualment.

Per a programar-les, prèviament s'acorda telefònicament amb el pacient l'horari i la freqüència de les videotrucades.

El número total de sessions que rebrà cada pacient varia en funció de la teràpia que necessiti i, depenent del seu estat de salut, aquest pot estar sol o acompanyat.

La sessió virtual s'assembla molt a la presencial que aquesta persona podria fer a les instal·lacions de l'Hospital de Figueres.

Exercicis i pautes

En aquest sentit han explicat que es tracta per exemple, d'aprendre exercicis i les pautes a seguir. A més, amb el valor afegit que el terapeuta pot veure el seu domicili i li pot donar consells per moure's o supervisar les adaptacions de la llar en el cas que això sigui necessari.

A més, el que es treballa durant aquests 45 minuts, han remarcat des del centre mèdic, queda registrat a l'historial mèdic del pacient, com si s'hagués fet a l'hospital de Figueres.