La Policia Nacional ha interceptat a la Jonquera un tràiler que transportava tres furgonetes d'alta gamma robades i 162 quilos de cabdells de marihuana. Els agents han arrestat el xofer i la investigació mostra que el destí de la droga i dels vehicles de lloguer sostrets era Alemanya. De fet, un cop havien fet l'enviament de l'estupefaent, el grup criminal els introduïa al mercat negre. Els policies busquen la resta de la banda, que té l'epicentre i la seva base d'operacions al centre d'Espanya, entre Madrid i Toledo.

El CNP ha pogut constatar que l'organització criminal captava persones per llogar les furgonetes i, posteriorment, ocultar-les en naus industrials. A les naus se'ls retiraven les plaques de matrícula i els logos de les empreses de lloguer. I posteriorment les carregaven de marihuana envasada al buit.

Aparentaven vida de luxe

Les primeres indagacions van tenir lloc quan els agents van tenir coneixement de la presència d'una organització assentada a Madrid i Toledo que estava tractant de captar persones que poguessin acudir a diferents empreses de lloguer de vehicles d'alta gamma, donant aparença d'un nivell de vida elevat.

Per això, els implicats vestien roba i complements de marques amb prestigi internacional, tot això amb la finalitat d'entabanar els comerciants d'aquestes agències, guanyar-se la seva confiança i passar desapercebuts.

Un cop els vehicles passaven a mans de l'organització, els deixaven durant uns dies guardats en diferents polígons industrials del sud de Madrid i la província de Toledo com a mesura de seguretat. Posteriorment, segons els investigadors, els traslladaven fins a una nau industrial de la localitat de Casarrubios de la Montaña (Toledo) on el grup criminal disposava d'una nau de seguretat destinada a reunir tots els automòbils.

En aquesta nau industrial és on canviava l'aparença dels vehicles robats. S'hi retiraven les plaques de matrícula i els logotips de les diferents empreses de lloguer per tal que no se'ls pogués identificar. A continuació, les furgonetes eren carregades amb grans quantitats de marihuana envasades al buit que col·locaven a dins de bosses de viatge de 60 litres de capacitat.

Un cop tenien preparades les furgonetes amb la droga al seu interior, les transportaven en tràilers porta-vehicles. Els traslladaven fins a Alemanya per a la comercialització de la substància estupefaent i la venda dels vehicles robats al mercat negre.

Amb tota aquesta informació recollida, els agents van procedir al seguiment d'un dels camions que utilitzava la banda i que estaven investigant. Finalment, els policies el van poder interceptar a finals de gener i en el moment en què es disposava a sortir d'Espanya pel punt fronterer de la Jonquera.

Seguiment fins a la Jonquera

En aquest moment, els agents de la Policia Nacional van fer aturar el conductor i el camió que transportava tres furgonetes d'alta gamma, que prèviament havien estat robades a les empreses de lloguer de vehicles, i a dins els agents hi van trobar 162 quilos de marihuana repartits en diverses bosses de viatge. Tota la droga estava emmagatzemada al buit en bosses per tal de no aixecar cap sospita. La sort, però, no va fructificar, ja que el camioner va acabar arrestat i tots els quilos de cabdells de marihuana, comissats.

Malgrat la detenció del camioner interceptat a la Jonquera, la Policia Nacional manté oberta l'operació a l'espera d'identificar la resta dels responsables de l'organització criminal, així com els llocs utilitzats per a l'ocultació dels vehicles sostrets dels quals poden disposar durant els enviaments de la droga cap a Alemanya.

Un detingut a Andalusia

En una operació diferent, la Policia Nacional ha detingut un altre individu quan transportava 748 quilograms d'haixix des de la localitat gaditana de Tarifa fins a Còrdova. Els agents del CNP també van comissar en aquest operatiu el vehicle robat i un total de 9.350 euros en efectiu. De l'anàlisi de la intervenció, els agents van aconseguir obtenir l'adreça on es va realitzar el carregament de la droga: una finca de Tarifa.