El dispositiu conjunt de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra contra l'explotació sexual que es va fer dissabte en un prostíbul a Capmany s'ha saldat amb 60 identificats. També s'han aixecat diverses actes per vulnerar les restriccions covid. Per exemple, s'han denunciat 19 ciutadans francesos que van creuar la frontera i es van saltar el confinament. D'altra banda, la policia també va localitzar armes blanques i estupefaents en l'escorcoll dels els clients. En l'àmbit de l'explotació sexual, el CNP va prendre declaració voluntària a 21 dones per detectar possibles casos i no en van localitzar cap.

Cal recordar que en aquests moments no està permesa l'obertura dels prostíbuls i, en canvi, aquest local ho estava i funciona, segons fonts policials, sota la llicència d'un hotel que lloga habitacions per hores. El prostíbul està situat a peu de la Nacional II i la policia hi va fer diverses vigilàncies prèvies que van culminar amb el dispositiu de dissabte a la nit. Que s'emmarca dins de la lluita contra el Tràfic d'Éssers humans amb objectius d'explotació sexual, però també tenia com a fi comprovar si hi havia un incompliment de les actuals restriccions de la pandèmia.

El dispositiu va comptar amb la presència de diverses unitats de dels Mossos i la Policia Nacional, bàsicament policies amb competències amb estrangeria i policia administrativa. Però també d'ordre públic. En arribar a l'hotel que funcionava de prostíbul, els policies s'hi van trobar un agent de seguretat a la porta i van procedir a l'entrada i escorcoll. D'entrada van localitzar un grup de clients que estaven menjant al restaurant -a qui es va aixecar acta- i dues noies. Posteriorment, van anar pujant a tots els pisos i van perimetrar el local i cada planta per fer les identificacions.

En total van identificar 60 persones, entre aquestes, 21 dones que exercien la prostitució al local, tal com elles mateixes van manifestar als policies i que segons van dir, no estarien treballant sota coacció. D'altra banda, també van localitzar 39 clients. Entre aquestes hi havia 19 ciutadans francesos que no podien estar tampoc en territori català. A aquests últims se'ls va identificar i se'ls van aixecar actes per incomplir la normativa covid, ja que havien creuat a frontera vulnerant així les restriccions establertes.

Una navalla de 20 centímetres

A alguns dels clients, els policies també van denunciar-los per la Llei de Protecció Ciutadana per diversos motius, com ara tinença de substàncies estupefaents o d'armes blanques. Un d'ells, per exemple, portava una navalla de 20 centímetres de fulla.

Els responsables del local també van acabar denunciats per diverses irregularitats detectades per la Policia Administrativa (Urpa) dels Mossos. Per exemple, van aixecar-los acta perquè una persona no estava registrada a l'hotel, és a dir, no figurava en el Registre dels Viatgers.

Una denúncia que han remès a l'assessoria jurídica del cos? ?policial. Alhora el local també va acabar denunciat per vulnerar temes ?d'higiene. Per exemple, les ?papereres no tenien pedal quan estan obligats a tenir-ne actualment i tampoc funcionaven els sistemes de dispensació de l'hidrogel. Totes les actes s'han tramès al departament de Salut, segons els Mossos.

Aquest local no és el primer cop que viu una intervenció policial d'aquestes característiques però ara en temps de pandèmia tampoc podria estar obert com a club. Havia estat denunciat anteriorment per la policia per altres qüestions i actualment funciona com a hotel i encara està obert al públic.