L'Ajuntament de Roses homenatja els protagonistes del Carnaval dels darrers vint anys. Ho fa a través de la publicació de la Revista de Carnaval amb una edició on es fa un recorregut fotogràfic des del 2000 fins al 2020.

S'han editat 2.000 exemplars que es van començar a repartir ahir des del Servei d'Atenció al Ciutadà-SAC, l'Oficina de Turisme i la Biblioteca Municipal.

La presentació dels 20 cartells de les 20 darreres edicions, mostrant la creativitat i dissenys inspirats en el Carnaval de Roses creats per diferents artistes, obre la revista. A continuació, s'ofereix un viatge en el temps amb una tria d'imatges recollides al llarg dels darrers 20 anys, des de l'edició de l'any 2000 fins a la celebrada el passat any, dies abans de l'esclat de la pandèmia.

Disfresses, colles, lluentons, carrosses i color, tornen així enguany a reviure a Roses, a través de més de 200 fotografies captades durant tots aquests anys pels fotògrafs Robin Townsend, Joan Juanola, Maria Velasco, Foto Josep, Foto Cano, Àngel Reynal, o recollides del fons fotogràfic de l'Arxiu Municipal de Roses.

La salutació de l'alcaldessa, Montse Mindan, obre la revista agraint a les colles de Carnaval la responsabilitat demostrada amb la decisió d'anul·lar la celebració i reivindicant l'essència i raó de ser del Carnaval rosinc, on la població té molta implicació.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, destaca que «amb la revista hem volgut fer reviure d'una manera simbòlica el nostre Carnaval, oferint una mostra de l'evolució de disfresses viscuda al llarg del que portem del segle XXI».