11 de febrer de 2021
11.02.2021
Diari de Girona

Castelló es planteja construir una gosssera per mantenir l'associació Progat al municipi

L'entitat, des de fa 20 anys donant servei, està en uns terrenys on no se'ls pot donar llicència . L'Ajuntament aparca el conveni per la gossera comarcal per plantejar una pròpia dins el seu terme

11.02.2021 | 11:23
Les instal·lacions actuals de Progat.

Castelló d'Empúries estudia construir una gossera al seu terme municipal per tal de mantenir l'associació Progat Ampuria que des de fa 20 anys dóna servei però es troba en uns terrenys on no se'ls pot atorgar llicència.

L'Ajuntament ha aparcat de moment la possibilitat de fer conveni amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà delegant-li les competències. El Consell té en tràmit la construcció d'una gossera comarcal a Pedret i Marzà.

L'associació Progat allargarà els serveis unes setmanes mentre es decideix quina és la millor opció.

La problemàtica va sorgir perquè l'associació es troba en un indret que és zona perifèrica de protecció i connexió entre el Cortalet i els Estanys de Palau. No se'ls pot tramitar una llicència perquè resti de forma permanent perquè el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà no ho autoritza.

Això va generar malestar a l'associació que va anunciar recentment que deixaria d'oferir el servei.

L'Ajuntament va aclarir que no se'ls demanaria que marxessin amb urgència i va iniciar converses per trobar una solució.

Es va buscar una altra zona, mitjançant una modificació del POUM, per ubicar-hi una gossera municipal, una idea que va sorgir per tal de donar continuïtat de forma legal al projecte de Progat.

Inicialment es a descartar construir la gossera si marxava Progat però les converses han avançat i en un recent comunicat, l'Ajuntament ha informat que l'Ajuntament continuarà treballant amb el projecte de centre d'acollida municipal en els terrenys als quals ja estava previst construir-lo. "En aquests moments s'està tramitant la modificació del POUM que permeti fer-hi la instal·lació", han explicat. Asseguren que tenir el servei propi és ara una prioritat.

Per últim, l'Ajuntament vol mostrar la voluntat de seguir treballant per tal de trobar la millor solució per a l'acollida dels gossos abandonats al municipi. Progat ha decidit allargar el seu servei durant les setmanes vinents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook